Skriv ut

Lars Eriksson

Posted in Bandet

Lars ErikssonÄr en trygg norrländsk man i sina bästa år, uppvuxen i Rönnholm söder om Nordmaling och numera bosatt i Umeå. 

Lars blev inspirerad att spela gitarr av två stora favoriter, Deep Purple och Dire Straits. I slutet av 70-talet införskaffades en akustisk gitarr och övandet började. Snart blev det en elgitarr också och både kunskapen och tillfällena att spela ökade.

Första bandet startades redan i början av 80-talet men förutom några enstaka spelningar så tog det snart slut pga flytt till Örebro. Där bildade Lars tillsammans med några vänner bandet Deep Dodo. Med mest eget material blev det spelningar på ett tiotal ställen runt Örebro. Efter 6 år i skostaden gick flyttlasset till Umeå. Under många år spelade Lars i ett lovsångteam i Korskyrkan, en rolig och lärorik tid. Nästa band blev sedan The Rock som spelade tung 70:tals hårdrock med influenser från Deep purple och AC-DC. Efter några år och flera bejublade spelningar splittrades bandet och gitarren började samla damm. Det skulle dock komma att ändras.

Lars Häggström är en barndomskamrat som Lars haft mycket roligt tillsammans med. Efter att ha hoppat in som gitarrist på en spelning i Mo 2008 så växte en önskan om att fortsätta spela tillsammans fram. Med några andra duktiga musiker bildades bandet one2high. Det har aldrig varit så roligt och inspirerande att spela som i detta band. Bandet gillar verkligen att spela tillsammans och det märks på scenen.

Info

Ålder: 630802
Civilstånd: Gift
Barn: 2
Lyssnar på: Deep Purple, Whitesnake, TOTO, Kansas, Nickelback, Eric Clapton, Dire Straits och all annan musik som har mycket gitarrer. 
Läser mest: Science fiction och Fantasy
Gillar att: Vara i stugan, träffa människor och se på film  

Utrustning

Gitarr: Musicman, Steve Morse signatur
Förstärkare: Vox Valvetronic VT50 

Kontakt

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bokning: Här

Sponsorer

Specsavers sunglasses:
 www.specsavers.se

Dresses from:
 Häggströms 1922

Represented by Epos MD:
 www.eposmd.com

Logga in